Kıymetli öğrenciler;

Günümüz modern toplumları hızlı bir şekilde değişmektedir. Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin artışı, internet ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşması değişimin hızını artırırken dünyayı küresel bir köy haline getirmektedir. Bu değişim bireyleri, aileleri, ekonomik yapıları ve toplumsal sistemleri derinden etkilemektedir. Kuşkusuz bu değişim başta insan ilişkilerinin niteliği olmak üzere toplumu ve toplumsal kurumları değiştirip dönüştürmektedir. Toplumların yaşadığı hızlı değişimler beraberinde bazı sosyal sorunlara neden olmaktadır. Modern kent yaşamı bireyi yalnızlaştırırken; küresel eşitsizlikler ekonomik krizleri, savaşları, yoksulluğu ve toplumdaki dezavantajlı bireylerin sayısını arttırmaktadır. Bireyi ve toplumu sosyal sorunlara ve risklere karşı koruma görevi ise modern sosyal devletin sorumluluğu olarak görülmektedir.

Sevgili gençler; mutlu toplumlar yaşanan hızlı değişime uyum sağlayabilen toplumlardır. Günümüz modern toplumları çeşitli sosyal sorunlarla karşı karşıyadır. Bireyler ya da aileler karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilmek için profesyonel yardım ve desteklere ihtiyaç duymaktadırlar. Sosyal hizmetler; bireyi ve kurumları sosyal refah anlayışıyla, başta dezavantajlı gruplar (çocuklar, kadınlar, engelliler, göçmenler ve yaşlılar gibi) olmak üzere; çocuk refahı, gençlik hizmetleri, ailenin korunması, eğitim ve göç gibi alanlarda sosyal refah hizmetlerinin sunulmasında bir araç görevi görmektedir. Bu aracın etkili ve etkin bir şekilde kullanılması için iyi eğitimi almış, donanımlı meslek personellerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemizde sosyal hizmet uygulamalarının ihtiyaç duyduğu personel meslek elemanları olan sosyal çalışmacılar en az dört yıllık eğitim veren fakülte veya eşdeğerindeki yükseköğretim kurumlarında yetişmektedir. Aynı alanda ihtiyaç duyulan ara eleman yetiştirilmesi ise sosyal hizmetler ön lisans programlarında gerçekleştirilmektedir. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sosyal Hizmetler Programı 2016-2017 yılında ilk kez öğrenci alımı yaparak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Programımız eğitime başladığı tarihten günümüze kadar; aydın, eleştirel düşünen, mesleki bilgi ve becerilerle donanmış meslek elemanları yetiştirme misyon ve vizyonuyla eğitime devam etmektedir.