Öğrenci Görüşleri

Çocuk gelişimi programı severek devam ettiğim, ayrıca çok aktif olduğunu düşündüğüm bir bölüm. Bize birçok avantaj sunarak çocuklar ile ilgili faaliyetlerde donanım kazanmamızı sağlayan, çocuklar ile etkili iletişimde bulunmamızı sağlayan, çocukların değerini ve önemini çokça anlaşılır kılan , onları kazanmanın yollarını bize öğreten, materyal hazırlamanın, etkinlik hazırlamanın, çocuklarla eğlenmenin keyifli olduğunu bize tattıran çok güzel bir bölüm. İyi ki bu bölümdeyim ve bu bölümün öğretmenlerini hepsini ayrı ayrı çok kıymetli buluyorum. Bu bölüm için gösterdikleri çaba ve verdikleri emek bize bu bölümü daha çok sevdiriyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Saygılar.

Esmanur  ARVASİ

Çocuk Gelişimi Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi

Çocuk gelişim programı çocuklarla içli dışlı olmamızı sağlayan ve onların gelişimsel özelliklerini gözlemlememizi  sağlayan bir program. Çocuk gelişimi programında ilerleyecek kişilerin de öncelikle sabırlı ve çocukları sevmesi gereken kişiler olması gerektiğini düşünüyor ve bu iki unsurun da bende olduğuna inandığım için ve gerçekten çocukları sevdiğim için bu bölümü severek yapacağıma inanıyorum. Hatta çalışarak bunu gerçekleştiriyorum. Öğretmen statüsünde olmak bu bölümün ayrıcalıklarından bir tanesi. Bu bölümden sonra öğretmen olarak işe devam edecek arkadaşlarımızın gözlerinin önünde çocukların yetişmesi, büyümesine şahit olarak buna destek olması, gelecekte başarılı gençlerin yetişmesinin temelini atmak mutluluk verici bir duygu. Bende bu amaçla bu bölümü tercih ettim ve bu yolda ilerleyeceğim.

Bu bölümün sağladığı diğer faydalar; el becerimizin gelişmesine yardımcı olması, çocuklarla nasıl iletişim kuracağımızı öğrenerek sadece öğretmenlik hayatında değil reel yaşantımızda da kendi çocuğumuzun gelişiminde bilinçli bir yol kat etmemize yardımcı olacaktır. Bu bölümde olduğum için çok mutluyum.

Tuğçe YILDIRIM

Çocuk Gelişimi Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi