Değerli Öğrencilerimiz,

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Fizyoterapi Bölümü, her yaştaki bireyler ve çoğu hastalık grubu ile çalışma sağlayan geniş bir alandır. Fizyoterapi programının amacı fizik tedavi hastalarında ortaya çıkabilecek her türlü probleme yönelik bilgi alarak hastaların tedavi programlarına, fizik tedavi uzmanı veya fizyoterapist eşliğinde yardımcı olacak kaliteli fizyoterapi teknikerleri yetiştirmektir. İnsanların hayatlarına dokunup insanların daha ağrısız, daha fonksiyonel bir yaşam sürmesini sağlamak bizler için çok kıymetlidir.

Fizyoterapi programı önlisans 2 yıllık bir eğitim olup bu süre zarfında eğitimizde; Anatomi, Tıbbi Terminoloji, Fizyoloji, Fizyoterapi Yöntemleri, Ergonomi ve Ergoterapi, Fizyoterapide Cihaz ve Ekipmanlar, Spor ve Egzersiz Fizyolojisi, Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme gibi alan ile ilgili dersler verilmesi ile birlikte uygulamalı laboratuvarlarımızda teorik derslerimizin pekişmesine katkı sağlamaktadır.

Günümüzde sağlık sektörüne verilen önemin artması ile birlikte güncel bilgileri takip eden, toplumsal sorumlulukların bilincinde, mesleki görev, yetki ve sorumluluklarının farkında olan, çalışma alanı ile ilgili sorunları tespit çözüm üretebilen, yaşam boyu öğrenmeye ve gelişmeye açık, bilimsel verileri yakından takip eden, kendi alanı ile ilgili beceri ve yetkinliklerini sahip olan, etik kurallarını bilen ve bu kurallar ışında çalışma hayatına devam ettirecek Fizyoterapi Teknikleri yetiştirmekteyiz.

Siz kıymetli öğrencilerimizi üniversitemiz ve bölümümüzde görmekten mutluluk duyacağız.