Öğrenci Görüşleri

Serpil Aksoy

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı (İ.Ö) Temsilcisi

Merhaba öncelikle bu metni okuyan herkese faydalı olacağını umut ediyorum. Birçok tercihim oldu ama aklımda sadece tıbbi laboratuvar bölümü vardı. İstanbul’da farklı üniversiteleri yazdım tercihlerim sonucu Esenyurt Üniversitesi çıktı. Ben meslek lisesi çıkışlı olmama rağmen sağlık bölümüne ilgim olmasından dolayı seçmiş olduğum sağlık sektöründeki bu bölüm beni her ne kadar korkutsa da hocalarımızın sayesinde bu endişelerimden kurtuldum. Bu kararımdan oldukça memnun kaldım. Hocalarımızın hepsi bir birinden başarılı ve profesyoneller ve bu yüzden hiçbir endişem kalmadı. Okulun bazı eksikleri olmasına rağmen bu konudaki çalışmalar hız kazanmış ve başarılı şekilde ilerliyor. İlerleyen senelerde bu şekilde devam etmesi sonucu hiçbir eksiği olacağını düşünmüyorum. Okulumuzun kendi konumu merkezi bir yerde olması ve her yere çok rahat bir şekilde ulaşıma uygun konumda olması ciddi anlamda çok önemli bir konu tüm okul gayet mutlu ve ulaşım konusunda hiçbir zorluk çekmiyor. Bunların hepsi bir yana uygulamalı olarak gördüm dersler olsun laboratuvar içerikleri olsun her şey çok güzel her öğrenciye yetecek kadar malzemeler bulunmaktadır. Okulumuzun kendi staj kontenjanları her dalda başarılı ve açıkta öğrenci kalmaması başarılı bir eğitim şeklinin en önemli temelidir.

Şahadet Arvasi

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ProgramTemsilcisi

Merhaba ben tek tercihim olan istediğim bölümü okuyorum, üniversite sınavına hazırlanırken kendime uygun bölümlere baktım daha sonra çevremde hangi üniversitede olduklarını araştırdım, evime de yakın olan Esenyurt Üniversitesinde karar kıldım. Üniversitenin puan aralığına bakıp çalışmaya koyuldum ve burdayım. İlk başta endişeliydim yeni bir ortam yeni dersler ama hocalarımızın yardımıyla bu endişelerimden kurtuldum. İyiki burayı tercih ettim diyorum. Eğitim aldığımız anatomi ve mikrobiyoloji laboratuvarlarımız var uygulamalı olarak derslerimizi işliyoruz böylelikle daha verimli oluyor. Konumu itibariyle ulaşımda da problem yaşamayıp vaktimi yolda geçirmiyorum,böylelikle vakit kazandırıyor bana. Gelişmiş yeni kütüphanemizle derste olan eksiklerimi tamamlıyorum ve ders kitapları dışında bizlere sağladığı diğer okuma kitapları sayesinde kendime vakit ayırıp kendimi geliştirme fırsatı buluyorum. Ve bu da benim için çok büyük bir avantaj.  Aktif bir çok kulüpte yer alıyorum kızılay kulübü,gezi ve forografçılık tüm bunlar sosyalleşmek için imkan sağlıyor. Yakında yaz stajımız var ve bu hedeflerime yaklaşmam için büyük bir adım atmış oluyorum. Hedefim, eğitimimi başarıyla bitirip başladığım yolda hayal ettiğim mesleği yapmak. Umarım sizlerle paylaştığım, tercihten okumaya kadar olan bu  serüvenim sizlere fayda sağlamıştır.

Betül Güzel

Tıbbı Laboratuvar Teknikleri Programı 2.sınıf Temsilcisi

İstanbul Esenyurt Üniversitesine başladığımdan beri gördüğüm eğitimden, hocalarımın ders anlatımından ve dersle ilgili gösterdikleri çabadan ve ilgiden memnunum. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünün derslerini işlemeye devam ettikçe bölümün bana daha çok uygun olduğuna karar verdim ve gelecekte yapmak istediğim meslek ile ilgili kafamda ki soru işaretlerini ortadan kaldırmamı sağladı. Okul ile beraber hazırlanan staj yerlerimizde stajıma devam ediyorken bölüm ile ilgili de ilgim artıyor. Yakın zamanda okulda oluşan kulüpler sayesinde ilgi alanıma girenlere başvurup başka bölümlerden öğrenciler ile yeni aktivitelerin içinde bulundum. Okulumuz da eğlence için bulunan bilardo ve tenis masaları sayesinde arkadaşlarımla vakit geçirmek için ders araları bir araya geliyor ve kafamızı dağıtabiliyoruz. Çoğunlukla sınav haftaları ihtiyaç duyduğumuz okulun geniş kütüphanesini arkadaşlarım ile sıkça kullanıyoruz. Kütüphanenin oturma yerlerinin konumlarından, kitap çeşitliliğinden ve hizmetlerden memnunum. Hocalarımın sorulara açık olmaları, derslerimizde tüm öğrencilerin anladığından emin olmak istemeleri, ders dışında onlarla konuşmamız gerektiğinde her zaman ulaşılabilir olmaları bizim için üniversite hayatını kolaylaştıran şeylerden biri. Böylece öğrenciler için İstanbul Esenyurt Üniversitesi mezun olduktan sonra okuduğumuz yılları özleyeceğimiz ve hep hatırlamak isteyeceğimiz bir üniversite olarak hafızalarımızda kalacak.