Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi Bölümü, anne karnından başlayan 18 yaşa kadar devam eden çocukluk döneminde çocuğun bilişsel, dil, sosyal, duygusal, fiziksel, motor ve öz- bakım becerilerini içeren bütün gelişim alanlarını destekleyecek mesleki yeterliliği kazandıran 2 yıllık bir ön-lisans programıdır. Programımız dahilinde öğrencilerimiz, normal gelişim gösteren çocukların yansıra özel gereksinimli çocukların, risk altındaki çocukların gelişimlerini ve ailelerinin desteklenmesini sağlayacak donanıma sahip olabilmektedirler. Çocuk Gelişimi ön lisans programı dahilinde öğrencilerimize alanlarıyla ilgili kuramsal bilginin yansıra uygulama yapabilecekleri fırsatlar oluşturmaktayız.

Programımızda; toplumsal sorumluluk bilinciyle, alanıyla ilgili çevresinde yaşanabilecek sorunları tanımlayabilen, analiz edebilen ve çözüm üretebilen, yaşam boyu öğrenme bilincinde olan, güncel bilimsel bilgiye ulaşabilen, bilgisini kültürünün ve milli değerlerinin ışığında aktarabilen ve uygulayabilen ayrıca etik ilkelerden hiçbir zaman taviz vermeyen, mesleğine sadık bireyler yetiştirmek amacındayız.

Öğrencilerimiz dikey geçiş sınavında aldıkları puanlara göre 4 yıllık çocuk gelişimi lisans programına, okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, sosyal hizmet ve sağlık yönetimine geçiş yapabilirler.

Çocukluk yıllarının insanın inşasında temel yapı taşı olduğunu düşündüğümüzde işi çocukluk yılları olan çocuk gelişimcinin önemi de toplumu şekillendiren temel yapı taşıdır diyebiliriz. Öncelikle bu ulvi görevi seçtiğiniz için sizleri tebrik ediyor, çıktığınız bu yolda hepinize başarılar diliyorum.