Değerli Gençler,

Sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç insanlık varolduğundan beri vardır ve insanların sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı ve sağlık hizmetlerinden beklentileri giderek artmaktadır. Dünyada ve ülkemizde yetkin sağlık personeline olan ihtiyaç hala devam etmektedir. Bu sağlık personel grubunun önemli bir parçası da anestezi teknikerleridir.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Anestezi Programı’nın amacı; anestezi teknikelerinin sahip olması gereken bilgi ve becerileri kazandırmak, alanla ilgili güncel gelişmelere hakim, mesleki sorumluluklarını yasal ve etik çerçevede yerine getirebilen, etkili iletişim kurabilen anestezi teknilerleri yetiştirmektir.

Anestezi Programı’nda örgün ve ikinci öğretim programları bulunmakta olup hem teorik hem de pratik eğitimler verilmektedir. Öğrencilerimiz hem pratik uygulamalarla hem de stajlarla temel uygulama becerileri kazanmaktadırlar. Böylelikle teorik eğitimlerini uygulamarla pekiştirmektedirler. Öğrencilerimiz stajlarını kamu hastaneleri ve özel sağlık kuruluşlarında yapabilmektedir. Ayrıca alanında uzman eğitimci kadromuz öğrencilerimizin eğitimine destek vermektedir.

Üniversitemizin kıymetli bir öğrencisi olarak eğitim ve mesleki gelişiminize katkı sunmak için sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Sevgi ve saygılarımla…