Bölüm Hakkında

Ameliyathane Hizmetleri Programı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri Programı'ndaki amacımız; eğitim gören öğrencilerin, cerrahi operasyonlara hazırlık aşamaları başta olmak üzere, cerrahi sürecin tamamlanmasında gerekli prosedürlerin uygulanmasına kadar işlemlerde kullanılan cerrahi enstrümanların sterilizasyonu, dezenfeksiyonu ve tüm ameliyathane hizmetlerinin sürdürülmesinde cerrahi ekibin ayrılmaz bir üyesi olarak yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip nitelikli yardımcı cerrahi sağlık personeli yetiştirmektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması ve “Ameliyathane Teknikeri” unvanı verilir.

Çift Anadal ve Yandal Hakkı

Üniversitemizin, “İstanbul Esenyurt Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” çerçevesinde, başarı şartlarının sağlanması durumunda öğrencinin yazılı başvurusunun değerlendirilmesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren programlarda Senatosunun onayı ile çift anadal yapma hakkı bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz anadal diploma programında bölümler arası geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilirler.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Programdan mezun olan öğrenciler, arzu ettikleri taktirde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak öğrenimlerine devam edebilirler. Ameliyathane Hizmetleri ön lisans programından başarıyla mezun olduktan sonra geçiş yapılabilecek lisans programları;

• Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Hemşirelik
  • Sağlık Yönetimi
  • Sosyal Hizmet

Not: 2022 Dikey Geçiş Sınav (DGS) Kılavuzunda bildirilen ve geçiş yapılabilecek programlardır.