Öğrenci Görüşleri

“Öncelikle ben tercihimi sosyal hizmet okumaktan yana yaptığım için çok memnunum. Gerçekten sosyal hizmetin, bu alanda aldığım derslerin bana olayları, duyguları yorumlama hakkında bir artı sağladığını düşünüyorum. Bununla beraber yaşanan bir olaya, konuya artık tek değil de birçok farklı açıdan bakma yetisi kazandırdığını, bireysel olarak kendimi daha rahat ifade etmemi ve insanların fikirlerine saygı duyma becerimi de arttırdığını düşünüyorum.” (Nurhayat, Şahin)

“Sosyal hizmetin bana kattığı en büyük avantaj çevremde gördüğüm dezavantajlı bireyleri daha iyi anlamam oldu çevreye daha bir geniş bakıyorum artık çevremde gördüğüm insanları yargılamak yerine düşünüp empati kurabiliyorum.” (Tekmile Yiğit)

“İsteyerek bu bölümü tercih ettiğimden dolayı memnunum, bölümü dört yıla tamamlayarak sosyal hizmet uzmanı olarak adli sosyal hizmet uzmanı olmayı planlıyorum, eğitim bakımından diğer üniversitelerle karşılaştırdığımda memnunum. Ders olarak birçok katkısını gördüm konuların işlenişi gayet iyiydi. Çok fazla bilgi edindim ve gayet verimli bilgiler edindim.” (Zeynep Salasor)

“Sosyal hizmetler bölümünün oldukça faydalı bir bölüm olduğunu söylemek isterim. Bu Bölümü tercih ettiğimde bana bu kadar faydası olacağını düşünmemiştim. Fayda dan bahsedersem toplumdaki dezavantajlı bireylere bu bireylerden bahsedecek olursam engelli,  yaşlı, çocuk bunlar dışında yabancı uyruklu bireylere kısacası bütün dezavantajlı bireylere karşı bakış açım, duygu ve düşüncelerim değişti diyebilirim. Ön lisans da olsa oldukça güzel bir sene geçirdiğimizi düşünüyorum benim açımdan. Bundan sonra ki senelerde de bu bolümü kesinlikle lisansa tamamlamak istiyorum. Eksilerine gelecek olursam. Pandemi nedeniyle ilk senemiz evde geçmişti malum uzaktan eğitimle oldukça az etkileşim sağlıyorduk. Birçok etkinlikler, uygulamalar yapma fırsatımız olamadı ne yazık ki. Ama son kez bir etkinlik içerisinde bulunduk. Bu etkinlik oldukça güzeldi. Kaliteli vakit geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunların dışında bir eksimiz yoktu diyebilirim. Son olarak da bence Sosyal Hizmet herkesin tercih etmesi, gerektiğini, bu alanda oldukça güzel projeler çıkarması, topluma yararlı birer bireyler olması gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler.” (Meliha Derse)